Over ons

Het begin van ons eigen restaurant


Eind 2015 hoorden wij dat er in Ridderkerk plannen waren om een restaurant te bouwen, waarvoor nog ondernemers werden gezocht. We zijn op een druilerige zaterdagmorgen gaan kijken en we waren direct enthousiast. De rivieren, het vele verkeer op het water, de vergezichten, de stoere omgeving, het licht en de constant veranderende samenstelling van de wolken, zorgden voor een waar spektakel! Toen we vervolgens zagen hoe mooi het gebouw en de binnenruimte zouden gaan worden, werd ons enthousiasme versterkt en hebben we onze interesse direct laten blijken. De plaats en het gebouw geven ons veel inspiratie om van start te gaan en onze plannen uit te werken. We kunnen niet wachten tot Paviljoen Struis open gaat.

Paviljoen Struis, hoe gaat het worden?


Uitgangspunt voor ons is dat Paviljoen Struis een plek moet worden, waar velen zich welkom en thuis voelen. Een plaats waar je kunt afspreken met vrienden, zakelijke afspraken, even koffie drinken met je moeder, high tea met de familie, een feestelijk diner met je sportvereniging, alles moet mogelijk zijn. Een gin-tonic in de tuin, maar ook een plateau fruits de mer aan de keukentafels direct naast de keuken behoort tot de mogelijkheden, net zoals een portie inktvisringen op het terras. Daarnaast is er nog een mooie ruimte op de verdieping voor een privé feest, vergadering of workshop.


In en om Paviljoen Struis hebben gasten de vrijheid om een plek uit te zoeken, waar ze het liefst willen zitten. Er is een tuinterras aan het water, een terras op de eerste verdieping met een geweldig uitzicht, een wat rustigere ruimte boven, de oesterbar, keukentafels of een tafeltje dichtbij de kinderen, die even in het sympathieke speelhoekje zijn. In de lente en zomer zal er buiten gekookt worden en kun je wegdromen aan het water, met bijvoorbeeld een kannetje vers gemaakte limonade


We zullen gaan werken met de mooiste producten en de nieuwste apparatuur, om een assortiment te kunnen serveren, dat naast spannend, tegelijkertijd zeer betaalbaar en divers zal zijn. De keuken is goed zichtbaar, omdat deze helemaal open is, en fungeert als kloppend hart van de zaak! We gaan veel koken op echt houtvuur, met een overvloed aan verse groenten, seizoenfruit, verantwoord gevangen vis en, waar mogelijk, biologisch vlees en gevogelte. Vegetarisch eten zal in Paviljoen Struis nooit een ondergeschoven kindje zijn, maar een serieuze rol spelen binnen ons assortiment.


Op de menukaart zijn gerechten te vinden voor een laat ontbijt, brunch, lunch, high tea, borrel en diner. Een hoofdgerecht bestellen is niet noodzakelijk, een aantal kleinere gerechten kiezen, behoort ook tot de mogelijkheden. Het is juist gezellig om met elkaar te delen en van elkaar te proeven. Een voorbeeld: een kommetje soep van verse doperwten met geitenkaas en een kleine pizza van het seizoen, een bordje regionale worstsoorten, kaas van de bio-boerderij uit Kinderdijk en een stukje geroosterde vis.


Wat wordt ons thema? Paviljoen Struis gaat in elk geval niet volgens een, vooraf bepaald, strak concept werken. Betaalbaar, lekker eten en drinken, in een ontspannen sfeer, voorzien van een goede service en de waanzinnige locatie, liggen aan de basis van ons bedrijf. Het aanbod zal zo worden samengesteld, dat er voor iedereen iets lekkers te kiezen valt, van klassiekers tot de nieuwste gerechten. Geserveerd zonder poespas, geïnspireerd door de seizoenen en het aanbod van de markt.Dus… Zoekt u een mooi en gezellig restaurant aan het water in Ridderkerk, waar je lekker kunt lunchen en dineren (maar ook nog zoveel meer kan doen) kom dan naar Paviljoen Struis aan de Schans. De unieke locatie bij de halte van de waterbus maakt het makkelijk bereikbaar!
Halverwege tussen Dordrecht en Rotterdam stap je letterlijk (met de waterbus, lijn 20) bij ons voor de deur uit. Je kan een bezoek aan Paviljoen Struis makkelijk combineren met een bezoek aan de molens van Kinderdijk (via het sympathieke driehoeksveer) of de Biesbosch. Na een geweldige tocht over de rivier zit je vanaf de Schans binnen 20 minuten aan de voet van de Erasmusbrug vanwaar je bezoek aan Rotterdam kan beginnen.

LET OP

 

 

In verband met personeelskrapte kan het zijn dat onze openingstijden tijdelijk afwijken van het normale. We zullen dit wekelijks kenbaar maken op onze social media-kanalen. Dus houd ze goed in de gaten! Sorry voor het ongemak en tot gauw.