De ondernemers

Claire Schoo
(restaurant & terras-tuin)


Ik ben al jaren werkzaam in de horeca, parttime of fulltime, soms voor en soms achter de schermen. Mijn ervaringen bij diverse van der Valk restaurants, Hotel New York en Villa Augustus, leidden tot een grote wens en droom: een eigen restaurant te hebben, waar het eten lekker smaakt en de bediening vrolijk, gezellig en behulpzaam is. Met wie zou ik dit beter kunnen doen dan met mijn man Michael, met wie ik al jaren samen werk. De combinatie van zijn kunsten in de keuken en mijn ervaring op de vloer lijkt mij ideaal. Nu de kinderen wat ouder zijn, kan ik meer tijd besteden in het restaurant, maar ook een groot deel van de administratie van Paviljoen Struis op mij nemen.

Michael van der Struis (keuken)


Inmiddels werk ik, met veel enthousiasme, al dertig jaar in de keuken. Na de koksopleiding ben ik, om ervaring op te doen, voor achttien maanden in de VS gaan werken. Bij terugkeer in Nederland heb ik allerlei speciale cursussen gevolgd om het koksvak nog beter te leren kennen. Fulltime gewerkt als souschef in een Michelin-sterrenrestaurant en vervolgens bij Hotel New York in Rotterdam. Daar heb ik dertien jaar gewerkt en was ik betrokken bij het opzetten van de hele keukenorganisatie. Mijn vrouw Claire heb ik daar ook ontmoet. Toe aan een nieuwe uitdaging, kwam ik in gesprek met de oud-eigenaren van Hotel New York. Zij hadden het plan een restaurant te beginnen, dat midden in een moestuin ligt. Op deze wijze ontstond Villa Augustus in Dordrecht. Hier ben ik vanaf het allereerste begin betrokken geweest, als chef-kok en mede-eigenaar. Claire was hier mijn rechterhand, dus kon ik mij volledig concentreren op de combinatie van tuin en keuken. We liepen al langer rond met het plan om samen een bedrijf te starten. Het liefst één keer samen een geweldig restaurant beginnen! Het heeft even geduurd voor zoiets op ons pad kwam, maar nu is het eindelijk gelukt, en wel in Ridderkerk: Paviljoen Struis!

 
 

LET OP

 

 

In verband met personeelskrapte kan het zijn dat onze openingstijden tijdelijk afwijken van het normale. We zullen dit wekelijks kenbaar maken op onze social media-kanalen. Dus houd ze goed in de gaten! Sorry voor het ongemak en tot gauw.